ASPC Drobnič

Ford Galaxy

Izpopolnjena in dobro opremljena notranjost s sedmimi sedeži in z vrsto izjemnih tehnologij.

Ford Galaxy je avtomobil, ki opredeljuje potovalno izkušnjo s prilagodljivo razporeditvijo sedežev za do sedem ljudi. 

Funkcija preprostega zlaganja sedežev EasyFold, skupaj s funkcijo električnega dviga, omogoča zlaganje sedežev navzgor in navzdol s pritiskom na gumb.

Zaradi dovolj prostora za sprostitev v dobro opremljeni, izjemno udobni potniški kabini, boste uživali v vsakem kilometru potovanja.

Če cenite kombinacijo vrhunske kakovosti, elegantnega in hkrati sodobnega dizajna ter najnovejše tehnologije, je Ford Galaxy pravi za vas. Pripravite se na potovanje ... v razkošju prostornosti.

Dizajn

Model s prenovljenim slogom zunanjosti. Popoln primer prilagodljivih sedežev, domiselne izrabe prostora in dodelane notranjosti.

Zunanjost

Izrazita, aerodinamična oblika s tekočimi potezami in dinamičnimi detajli je značilna za Galaxyjev inteligentni dizajn. Super tanki sprednji žarometi, kromirani detajli in zadnji spojler razkrivajo avtomobilov elegantni slog in učinkovitost vožnje.

Notranjost

Notranjost Galaxyja je sproščujoča, prostorna in prefinjena. Zaradi inteligentnega dizajna so vse lastnosti in kontrolni gumbi, tehnologija in prostor za shranjevanje intuitivno na dosegu roke. Izjemno kakovostne materiale pa dopolnjuje pozornost do vsake podrobnosti.

Barve

Izbirate lahko med devetimi sodobnimi barvami zunanjosti.

Blazer Blue

Deep Impact Blue 

Frozen White

Guard

Magnetic

Moondust Silver

Ruby Red

Panther Black

 

Vozna izkušnja

Zanesljivost v spremenljivih pogojih

Pametni sistem pogona na vsa kolesa (AWD) zmore določiti, koliko oprijema, ravnotežja v vožnji skozi ovinek in odzivnosti avtomobil potrebuje na mokrem, suhem ali ledenem oziroma spremenljivem terenu. Tehnologija je inteligentna in lahko pogon preusmeri na sprednjo ali zadnjo os, odvisno od pogojev na cesti. Ta sistem z »navorom na zahtevo« zagotavlja odlično vodljivost in še večjo učinkovitost. 

Električni servoojačevalnik krmiljenja, ki se odziva na vsako situacijo 

Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri vožnji z nizko hitrostjo sistem poskrbi, da lahko volan obračate lažje in lahkotneje, s čimer zagotovi boljšo okretnost. Pri vožnji z višjimi hitrostmi, ko potrebujete več nadzora, pa krmiljenje postane trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti spodrsavanju upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.

Vidi z obeh strani, kaj se dogaja okrog njega

Na večfunkcijskem zaslonu je prikazana deljena slika, tako da lahko vidite vozila, kolesarje ali pešce, ki se vozilu približajo s katere koli strani. Ta tehnologija (na voljo kot dodatna oprema) je neprecenljiva, ko skušate zapustiti tesno parkirno mesto ali se vključiti v gost promet na cesti, kjer je pogled nanjo oviran. 

Parkiranje in speljevanje brez stresa 

Z uporabo različnih tehnologij sistem za aktivno pomoč pri parkiranju več kot le krmari vozilo v bočne parkirne prostore. Pomoč za zapuščanje parkirnega mesta vam pomaga tudi pri vključevanju v promet. Sistem za pravokotno parkiranje (PPA) zazna prisotnost prostora, ki ustreza vašemu vozilu, nato pa vas zapelje na ustrezno mesto. Sistem za bočno parkiranje (SPA) vas opozori, če je okrog vozila kakršna koli bočna ovira.

Preprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom

Stebrički, nizki zidovi ... kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vozilom, na večfunkcijskem zaslonu. Sistem se samodejno sproži, ko izberete vzvratno prestavo, navidezne črte pa vam pomagajo parkirati v najtesnejše parkirne prostore. 

Tempomat, ki se samodejno prilagodi 

S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeni senzor RADAR pred vami zazna vozilo, bo upočasnil avtomobil, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.

Dodaten nadzor med vožnjo v klanec 

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah. 

Sedeži, ki nudijo dodatno oporo ... in masažo

Ergonomski sedeži Multi-Contour so na voljo za voznika in sovoznika, njihov dizajn pa omogoča popolno nastavljanje. Tako zagotavljajo dodatno oporo, kjer je potrebno, nudijo pa tudi masažo, da boste tudi na daljših vožnjah sproščeni. Sedeži Multi-Contour so na voljo s klimatskim sistemom, tako da si lahko nastavite zares idealno temperaturo.

Preprosto zlaganje sedežev s pritiskom na gumb

Inovativni sistem EasyFold omogoča zlaganje posameznih sedežev v drugi vrsti le s pritiskom na gumb. Funkcija s pritiskom na gumb EasyFoldin funkcija električnega dvigapomagata pospešiti nalaganje večjih predmetov tako, da spustita ali dvigneta sedeže v 3. vrsti.

Veliko panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

Galaxy je na voljo z možnostjo razkošnega dvodelnega panoramskega strešnega okna, ki se odpre z nagibom ali pa zdrsne pod zadnji del strehe, s čimer ustvari občutek sproščenosti in prostornosti. Streha omogoča vstop naravni svetlobi, hkrati pa sončno odbojno steklo ohranja svežino in vas ščiti pred UV-žarki. Elektronsko krmiljen strešni zastor zakrije ali razkrije strešno okno s pritiskom na gumb. 

Nastavljanje idealne temperature 

Zmogljiv ogrevalni in klimatski sistem (HVAC) skrbi, da vam bo vselej ravno prav toplo oziroma hladno. Dvopodročna klimatska naprava (standardna oprema v serijah Trend in Titanium) omogoča ločeno nastavljanje temperature za voznika in sovoznika. Z dodatno možnostjo HVAC pa lahko celo izberete popolne temperature za potnike v tretji vrsti, s čemer lahko ustrežete tudi tistim v drugi vrsti. 

Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear 

Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in ultratanka vlakna se ogrejejo ter odmrznejo in odrosijo vaše vetrobransko steklo in odmrznejo primrznjene brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Skrbi, da ne boste prekoračili omejitve hitrosti

Sistem za samodejno prilagajanje hitrosti (ISA) je zasnovan za večji nadzor nad hitrostjo, tako da se boste lahko bolje osredotočili na cesto. Kamera za prepoznavanje prometnih znakov (TSR) najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (ko je aktivirana), sistem pa nato vašo najvišjo nastavitev hitrosti prilagodi tej omejitvi. 

Prostoročna vrata prtljažnika za lahkotno odpiranje in zapiranje

Ko imate polne roke, bo Galaxy zaznal bližino obeska za prostoročni ključ, vi pa morate z nogo samo zamahniti pod zadnjim odbijačem in vrata prtljažnika se bodo samodejno odprla ali zaprla.

Brez ključa pomeni brez napora

Fordov brezključni sistem vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Ta možnost je torej idealna rešitev, ko imate polne roke.

Zaženite svoj avtomobil s pritiskom na gumb

Zdaj ključa ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

Zvok hi-fi

Zvočni sistem z devetimi zvočniki je del standardne opreme za Ford SYNC 3 in bo v celotnem avtomobilu poskrbel za izjemno jasen zvok. Odločite se lahko tudi za sistem Premium z digitalnim radijskim sprejemnikom (DAB) in 12 zvočniki znamke Sony, ki vam bodo pričarali odlično vzdušje poslušanja. 

Ford SYNC 3. Napredna prostoročna tehnologija in zaslon na dotik

Naslednja generacija Ford SYNC 3 omogoča brezžično povezavo vašega mobilnega telefona in MP3 predvajalnika. Preko preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov ali preko 20,3 cm (8-palčnega) barvnega zaslona na dotik lahko upravljate predvajanje glasbe ter uporabljate telefon, navigacijski sistem in klimatsko napravo.

Preprosto izgovorite ustrezno besedo

S sistemom Ford SYNC 3 lahko pokličete številke iz seznama restavracij le z ukazom "Lačen sem" ali pa dostopate do Vodnika Michelin, da izberete restavracijo in izvedete rezervacijo. Brezžična povezava (Wi-Fi) je na voljo preko dostopnih točk, preko USB-modema. Sistem vsebuje Fordovo pomoč v sili, ki v primeru prometne nesreče samodejno opravi klic v sili (glejte našo stran Varnost in zaščita).

Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

Po zaslugi tega sistema je v vaše vozilo praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno. 

Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®

Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. »Skrbniški« ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot en ključ vsake vrste.

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in z vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Varnost in zaščita

Galaxy je opremljen z vrsto inovativnih varnostnih sistemov: vsak je zasnovan tako, da vam in vašim sopotnikom nudi visoko raven zaščite.

Sistem, ki pomaga pri zaščiti peščev

Pomoč pri preprečevanju trkov z zaznavanjem pešcev zaznava vozila in pešce na cesti ali tiste, ki bi lahko prečkali pot vašega vozila, in vas tako opozori na njihovo prisotnost. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno začel zavirati. Ta nova tehnologija pomaga zmanjšati resnost poškodb pri nezgodah oz. vam pomaga, da se jim izognete, in deluje pri hitrostih do 80 km/h.

Žarometi, ki izboljšajo vidljivost v ovinkih 

Prilagodljivi žarometi Ford Dynamic LED poskrbijo za natančne in močne svetlobne vzorce, ki se samodejno prilagodijo različnim cestnim in voznim razmeram. Dnevne luči so prav tako vključene, tradicionalne smerne utripalke pa nadomestijo smerniki iz LED-trakov, ki se osvetlijo zaporedno in so zato takoj opazni. Povrhu vsega so na voljo še dolge luči brez bleščanja, ki se samodejno prilagajajo, da ne zaslepijo drugih voznikov, in sledijo cesti, da povečajo vidljivost pri vožnji v ovinke.

Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

Napreden pametni zaščitni sistem (IPS) usklajuje vrsto varnostnih funkcij, s čimer skrbi za največjo mero zaščite za vas in vaše sopotnike. Galaxy ima togo ogrodje potniške kabine, ki vpije energijo trka, napredni tehnologiji sedežev in varnostnih pasov pa zmanjšata možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

Dodatna pomoč pri vzvratni vožnji 

Popolnoma nova tehnologija, ki zazna prihajajoča vozila med vzvratno vožnjo s parkirnega mesta in odda zvočno opozorilo ter vklopi lučko na stranskem ogledalu na strani, s katere se vozilo približuje.

Več moči za zaviranje v sili 

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Nadzira se samodejno preko sistema ESP, ki zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. 

Pri Galaxyju ste lahko prepričani, da bo obsežen paket varnostnih sistemov pomagal zaščititi vaš avtomobil tudi pred najvztrajnejšimi tatovi.

Alarmna zaščita

Alarm Thatcham Category 1 je dovršen sistem, ki se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila. 

Ogledala, ki vidijo, česar vi ne morete

Sistem za zaznavanje mrtvih kotov (BLIS) vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu na obeh straneh vašega vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo s prižigom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani. Sistem za zaznavanje mrtvih kotov obsega tudi popolnoma novo tehnologijo, tj. sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu. 

Zanesljivost v zahtevnejših pogojih 

Vozilo je opremljeno z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), ki združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmiljenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESP natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESP vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec, pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku. 

Napreden sistem zračnih blazin

Zračna blazina za voznika je optimizirana za zaščito prsnega predela, zračna blazina za kolena pa varuje spodnje okončine. Stranska zračna blazina za medenico in trup na sprednjih sedežih je oblikovana tako, da vas varuje učinkovito, zračne zavese pa nudijo dodatno zaščito v vseh treh vrstah sedežev. Nove stranske zračne blazine za medenico in trup so na voljo tudi za skrajna sedeža v drugi vrsti. Zategovalniki za varnostne pasove in omejevalniki obremenitve, ki so pritrjeni na te sedeže, pomagajo ščititi potnike pri čelnem trčenju, saj jih učinkoviteje upočasnijo. Poleg tega pa so opozorila za varnostne pasove del serijske opreme, tako da boste vselej vedeli, ali so se vsi varno pripeli. 

Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok 

Druga sedežna vrsta je opremljena s pritrdišči ISOFIX za otroške sedeže. 

Ford SYNC s funkcijo Emergency Assistance

Pomemben del sistema Ford SYNC 2 je pomoč v sili Emergency Assistance*. Ta funkcija, ki vam morda lahko reši življenje, je oblikovana, da vam v vašem jeziku pomaga pri klicu v sili, in lahko službam za ukrepanje ob nesrečah ponudi storitve o lokaciji vašega vozila. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.

*Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih. 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

ASPC Drobnič d.o.o.