ASPC Drobnič

SAMOZAVESTEN. DOPADLJIV. DINAMIČEN.

Novi Ford Edge je poosebljena prefinjenost. Ultra-sodobno oblikovano zunanjost dopolnjuje prefinjeno izdelana notranjost, ki razvaja s popolnim ugodjem. Napredne tehnologije zagotavljajo novo raven povezav in samozavesti ter poskrbijo za vrhunsko vozno izkušnjo v vsakem trenutku.

Pregled

Nova raven vozne izkušnje

Novi Ford Edge navdušuje s številnimi naprednimi tehnologijami, ki poskrbijo za vrhunsko vozno izkušnjo. Med najsodobnejšimi sistemi je tudi prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in usmerjanjem v sredino voznega pasu. Sistemi brezhibno sodelujejo, da kar se da uživate v vsaki poti in se lahko osredotočite na najpomembnejše stvari v svojem življenju.

 

Izdelan v skladu z najnatančnejšimi zahtevami

Novi Edge združuje dovršeno oblikovanje in pikolovsko pozornost do podrobnosti. Nove motorje, med katerimi je tudi izjemno natančno izdelani 4-valjni 2,0-litrski dizelski Ford EcoBlue, dopolnjuje 6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski samodejni menjalnik z vrtljivim izbirnim gumbom. Rezultat: zmogljiv in učinkovit SUV z vozno dinamiko, ki vam zagotavlja izjemno samozavest in obvladovanje na cesti.

Ustvarjen za vaše udobje

Brezhibna izdelava in odlični materiali vas obdajo z občutkom prestiža v trenutku, ko vstopite v novega Edgea. Multimedijski sistem SYNC zagotavlja raven povezave z vašimi napravami. B&O PLAY je po meri izdelan 1000-vatni zvočni sistem z 12 zvočniki, ki poskrbi za izkušnjo koncertne dvorane v avtu.

 

Napredni varnostni sistemi

Novi Ford Edge s kombiniranim delovanjem vrste pametnih varnostnih sistemov poskrbi, da ste vi, vaša družina in drugi udeleženci v prometu kar se da varni. Nekatere tehnologije, vključno z napihljivimi zadnjimi varnostnimi pasovi, pomagajo varovati vašo družino v primeru nezgode. Drugi, kot je pomoč pri preprečevanju trka, naredijo vse, da se nezgodi izognete.

 

Vzemite vse s sabo

Če se odpravljate na zaslužene počitnice, potrebujete malce nakupovalne terapije ali načrtujete obisk igrišča za golf, vas bo novi Ford Edge navdušil z obilico prostora. Na zadnjih sedežih bodo lahko pretegnili noge celo največji sopotniki. In če dodate še odstranljivo vlečno kljuko in strešni prtljažnik, boste izjemno zmogljivost vozila za prevoz prtljage še povečali.

Dizajn

Novi Ford Edge je dobil nove poteze, da boste zagotovo opaženi na cesti. Tekoče, izklesane linije poudarijo izboljšano aerodinamiko in ustvarijo eleganten, a obenem mogočen profil. Odločen, samozavesten videz navduši z izbrano estetiko in daje slutiti zmogljivost vozila.

 

Notranjost

Notranjost novega Forda Edgea vas bo navdušila s še višjo stopnjo udobja, povezav in tehnologij. Pozornost do vsake podrobnosti v prostorni kabini zagotavlja občutek dovršenosti – ne glede na to, ali sedite za volanom ali ste sopotnik. Napredne tehnologije za pomoč vozniku omogočajo, da ostanete osredotočeni na vožnjo in obenem uživate v njej.

 

item.AlternateText item.AlternateText

 

Barve

Novi Edge je na voljo v devetih elegantnih barvah. Zagotovo boste med njimi našli tisto po vašem okusu.

Agute Black Metallic

Trend

Ingot Silver

Trend

Magnetic

Trend

Blue Metallic

Trend

Baltic Sea Green

Trend

Stone Gray

Trend

Burgundy Velvet

Trend

Ruby Red

Trend

White Platinum

Trend

 

   

Vozna izkušnja

Nova raven vozne izkušnje

Novi Ford Edge je na voljo z vrsto naprednih tehnologij, ki so zasnovane tako, da bo vaša vozna izkušnja še prijetnejša. Med najsodobnejšimi sistemi je tudi Ford Co-Pilot360, ki vključuje prilagodljiv tempomat s funkcijo Stop & Go in usmerjanje v sredino voznega pasu. Brezhibno sodelovanje sistemov vam omogoča uživanje v vsaki vožnji in osredotočenost na pomembne plati svojega življenja.

 

Vaš osebni pomočnik pri vožnji

Ford Co-Pilot360 je zbirka naprednih tehnologij za pomoč vozniku, ki z medsebojnim sodelovanjem poskrbijo za še udobnejšo in prijetnejšo vozno izkušnjo. Tako prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go samodejno prilagaja hitrost vožnje glede na vozilo, ki vozi pred vami. Če se promet ustavi, sistem ustavi tudi vaše vozilo in izklopi motor ter ga ponovno zažene, ko je pot spet prosta. Sistem lahko celo prepoznava znake z omejitvijo hitrosti in ustrezno prilagaja hitrost, ki jo vzdržuje tempomat. Tehnologija za usmerjanje v sredino voznega pasu pomaga krmiljenju s sledenjem oznak na cestišču, da vozite v sredini svojega voznega pasu.

Lahkoten nadzor nad vozilom

Prilagodljivo krmiljenje omogoča odzivnost krmiljenja v vsakem trenutku in v vseh razmerah. Pri manjših hitrostih, na primer pri manevriranju na parkirišču, je za obračanje volana potrebna manjša moč. Pri večjih hitrostih krmiljenje postane bolj dinamično in natančno. Z uvedbo načina Sport je volan ‘mehkejši’ tudi pri vožnji skozi ovinke, da boste še bolj uživali na zavitih gorskih in izzivalnih ovinkastih cestah.

Sistem, ki vam pomaga, da se izognete trčenju

Pomoč krmiljenja pri izogibanju oviri zaznava vozila, pešce ali druge ovire na cesti pred vami. Če zazna, da bi lahko prišlo do trčenja, poveča odzivnost krmiljenja, da vam pomaga obvoziti oviro.

Tempomat, ki samodejno zaustavi vašega Edga

Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go vam omogoča, da izberete hitrost, ki naj jo vzdržuje. Če vgrajeni radarski senzor zazna vozilo pred vami, zmanjša hitrost in ohranja vnaprej nastavljeno razdaljo med voziloma. V zgoščenem prometu lahko celo povsem ustavi vaše vozilo. Ko je pot spet prosta, pospeši do izbrane hitrosti.

Tehnologija, ki vidi tisto, kar ste vi morebiti spregledali

Sistem informacij o mrtvih kotih z radarskimi senzorji vidi vozila, ki so morda skrita v mrtvem kotu. Senzorji so na obeh straneh vašega Edgea in vas z oranžno lučko, ki jasno zasveti v vzvratnem ogledalu, opozorijo na nevarnost.

Zazna vozila, ki bi jih lahko spregledali

Opozaranje na prečni promet za vozilom je del sistema informacij o mrtvih kotih. Ko vzvratno zapeljete iz parkirnega mesta in imate omejen pregled nad razmerami v prometu, lahko opozarjanje na prečni promet zazna vozila, ki se bližajo iz ene ali druge strani, in sproži opozorilo ter celo samodejno zavira, če ne ukrepate pravočasno. V levem ali desnem zunanjem ogledalu (glede na smer, iz katere se bližajo vozila) zasveti tudi opozorilna lučka.

Samozavest v še tako spremenljivih razmerah

Posodobljeni sistem štirikolesnega pogona lahko ugotovi, koliko oprijema, ravnovesja v ovinku in odzivnosti je potrebno v mokrih, suhih ali poledenelih razmerah in na različnih podlagah. Če razmere ne zahtevajo štirikolesnega pogona, vozilo deluje s pogonom na sprednji kolesi, sistem pa brezhibno preklaplja glede na pogoje. Tako zagotovi vrhunsko vodenje in veliko učinkovitejšo porabo goriva.

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu s pomočjo naprej usmerjene kamere zazna, če nehote zapeljete iz svojega voznega pasu. S povečanim navorom krmiljenja vas pomoč za ohranjanje voznega pasu usmeri nazaj v sredino voznega pasu. Če se kolesa dotaknejo črte ali roba cestišča, vas opozarjanje na ohranjanje voznega pasu opozori s tresenjem volanskega obroča in prikazom opozorila. Tehnologija se samodejno izklopi pri hitrosti pod 64 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Žarometi, ki vam pomagajo pogledati okoli ovinka

Sistem prilagodljive osvetlitve s Fordovimi dinamičnimi žarometi LED in dnevnimi lučmi zagotavlja natančen in intenziven svetlobni vzorec, ki se samodejno prilagaja različnim razmeram na cesti in v prometu. Poleg tega se dolge luči brez bleščanja samodejno zasenčijo, da preprečijo slepljenje drugih voznikov, novi sistem pa lahko celo sledi ovinkom in osvetli zavoje in križišča, še preden vstopite vanje.

Parkiranje brez stresa

Aktivna pomoč pri parkiranju lahko vozilo parkira v paralelna parkirna mesta samo 20% dlje kot vaše vozilo. Preprosto pritisnite gumb in senzorji tega inovativnega sistema najdejo ustrezen prostor, ko vozite mimo. Sistem vas avtomatsko usmerja v parkirano mesto, medtem ko vi upravljate samo plin in zavore, kot to zahtevajo navodila na zaslonu.

Vidi, kaj se vam bliža iz obeh strani

Drobna panoramska kamera na sprednjem delu vozila posreduje sliko iz dveh polovic na večfunkcijski zaslon vašega Edgea, zato vidite vozila, kolesarje ali pešce, ki se vam bližajo iz ene ali druge smeri. Sprednja širokokotna kamera je neprecenljiva, ko morate ob zmanjšani vidljivosti zapeljati iz ozkega parkirnega mesta ali na ulicah z gostim prometom.

Vidi prometne znake, ki jih vi zamudite

Ne glede na to, ali so znaki ob strani ceste ali nad njo, trajni ali začasni, bo sistem prepoznal prometno signalizacijo. Znaki za omejitve hitrosti, znaki za prepovedano prehitevanje brez prehitevanja se bodo prikazali na instrumentni plošči in vas dodatno opozorili na prometno signalizacijo.

Pomaga vam ohraniti dovoljeno hitrost

Inteligentni omejevalnik hitrosti je zasnovan tako, da pomaga pri nadzoru hitrosti in vam omogoča, da se osredotočite na cesto. Prednja kamera samodejno zazna omejitev hitrosti. Če je sistem aktiviran sam prilagodi nastavitve največje hitrosti po omejitvah.

Zmogljivost in učinkovitost

Izdelan v skladu z najnatančnejšimi zahtevami

Novi Edge združuje dovršeno oblikovanje in pikolovsko pozornost do podrobnosti. Nove motorje, med katerimi je tudi izjemno natančno izdelani 4-valjni 2,0-litrski dizelski Ford EcoBlue, dopolnjuje 6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski samodejni menjalnik z vrtljivim izbirnim gumbom. Rezultat: zmogljiv in učinkovit SUV z vozno dinamiko, ki vam zagotavlja izjemno samozavest in obvladovanje na cesti.

Nov standard za dizelske motorje

Novi 4-valjni 2,0-litrski dizelski motor Ford EcoBlue je izjemno napreden motor s turbopolnilnikom, ki navduši z občutnimi izboljšavami na področju učinkovitosti, zmogljivosti in prefinjenosti. Novi motor odlikuje varčnejša poraba goriva, obenem pa je odzivnejši in tišji kot kadarkoli doslej.

Vrtljiv 8-stopenjski samodejni menjalnik 

Novi Edge je na voljo z novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Popolnoma nova zasnova prinaša izboljšano odzivnost in izjemno gladko prestavljanje za odlično vozno izkušnjo. Klasično prestavno ročico je zamenjal vrtljiv izbirnik prestav. To prinaša notranjosti bolj prečiščeno in moderno zasnovo.

Za hitro prestavljanje s konicami prstov

S to tehnologijo, prevzeto iz sveta dirk, je hitro in lahkotno prestavljanje na dosegu vaših prstov. In ker sta obvolanski ročici – kot že ime pove – nameščeni ob volanu, lahko učinkovito prestavljate tudi med vožnjo skozi ovinke.

Sistem Auto Start-Stop za manjšo porabo goriva

Ko ustavite pred semaforjem ali prestavite v prosti tek v koloni, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor. Ko želite speljati, kot običajno pritisnite stopalko sklopke in prestavite v prvo prestavo ali pri samodejnem menjalniku sprostite stopalko zavor in sistem ponovno zažene motor. Sistem Auto Start-Stop je še posebej učinkovit v mestu in gostem prometu, saj lahko porabo goriva zmanjša za do 10 %.

Dodatek, ki zmanjšuje onesnaževanje

Sistem selektivne katalitične redukcije uporablja AdBlue® - tekočino na osnovi sečnine/vode, le-ta pretvori emisije NOx v izpušnih plinih v dušik in vodo. Filter za trdne delce izpuste zmanjša več kot 99%. Za pravilno delovanje mora biti AdBlue® rezervoar vašega dizelskega motorja Ford EcoBlue napolnjen s tekočino AdBlue®. Sistemska opozorila se prižgejo, ko nivo tekočine postane prenizek.

Boljša aerodinamika za boljšo učinkovitost

Ko vozite počasi, aktivna reža za zajem zraka, skrbi za hlajenje motorja. Ko je hitrost višja, se reža samodejno zapre. S tem se izboljša aerodinamika, ki pomaga pri varčevanju z gorivom. Sčasoma lahko ta tehnologija zelo vpliva na porabo goriva.

Varnost in zaščita

Napredni varnostni sistemi

Novi Edge je opremljen s pestro paleto dovršenih varnostnih sistemov, ki se med sabo dopolnjujejo in zagotovijo maksimalno varnost vas, vaše družine in drugih udeležencev v prometu. Nekatere tehnologije, vključno z varnostnimi blazinami povsod v vozilu, pomagajo zaščititi vas in sopotnike v primeru nezgode. Druge, kot je pomoč za preprečevanje trčenja, naredijo vse, da do nezgode ne bi prišlo.

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev s pomočjo radarja in kamere preverja cesto pred vozilom. Če zazna nevarnost trčenja z vozilom, pešcem ali kolesarjem, vas najprej opozori. Če ne ukrepate pravočasno, sistem zavira s polno močjo, da prepreči nezgodo ali zmanjša stopnjo trčenja v primeru, da se mu ni možno izogniti.

Da bo priklopnik vedno varno sledil vozilu

Nadzor zanašanja prikolice zazna ‘opletanje’ ali nihanje prikolice in pomaga odpraviti težavo z zmanjšanjem hitrosti vozila, da je vleka spet pod nadzorom. Sistem upočasni vozilo z zmanjšanjem navora motorja in s postopnim povečanjem zavornega tlaka vseh koles.

Najvišji nivo varnosti s 5 zvezdicami

Dokaz, kako učinkovito lahko Edge zaščiti vas in vaše sopotnike, je pet zvezdic, ki mu jih je podelila organizacija za preverjanje varnosti s preskusnimi trčenji Euro NCAP.

Za varen prevoz otrok

Edge je zasnovan tako, da so med vsako vožnjo kar se da varni in zaščiteni tudi otroci. Zadnji sedeži so opremljeni s pritrdišči ISOFIX, na katere lahko preprosto namestite dva ustrezna otroška sedeža.

Varnostne blazine, ki vas zaščitijo iz vseh smeri

Sprednji varnostni blazini za voznika in sovoznika dopolnjujeta stranski varnostni blazini za zaščito prsnega koša, ki sta zasnovani tako, da vas usmerita stran od sile trčenja. Obenem lahko odmakneta roko in zagotovita več prostora za zaščito pred prodiranjem strukture. Varnostne zavese zagotavljajo maksimalno pokritost, vzglavniki pa nudijo zaščito pred poškodbami tilnika zaradi nihanja glave. V sprednje in zadnje varnostne pasove so vgrajeni zategovalniki in omejevalniki obremenitve, poseben opozorilnik za uporabo varnostnih pasov na vseh sedežih pa vas s prikazom opomni, če kateri od potnikov v vozilu ni pripet.

Zaščita in varovanje vašega Edgea pred tatovi

Alarm kategorije Thatcham 1 je dovršen sistem, ki se samodejno aktivira, ko zaklenete vozilo, v primeru vloma v vozilo, dviganja vozila ali zaznanega gibanja v notranjosti vozila pa sproži glasno sireno. Tehnologija pomaga preprečiti tudi neželeno vleko vozila. Sistem lahko aktivirate na različne načine, kar pomeni, da lahko izberete nadzor vrat, pokrova motorja in prtljažnih vrat.

Ohranite nadzor nad vozilom ne glede na pogoje

Elektronski nadzor stabilnosti konstantno spremlja položaj in pogoje vašega vozila. Zaznava, kdaj vozilo izgublja oprijem in avtomatsko sproži zavorni impulz na posamezna kolesa, da ga stabilizira.

Najboljši oprijem z minimalnim naporom

Napredni sistem za nadzor proženja odpravlja prekomerno obračanje koles in vam zagotavlja najboljši oprijem, zmogljivost in stabilnost, ko ga najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja moč, ki jo zagotavljajo posamezna kolesa in s tem zagotavlja maksimalen stik in oprijem pri pospeševanju.

Zaviranje vozila po trčenju

V primeru močnejšega trčenja, ko se npr. sprožijo zračne blazine, voznik predvidoma izgubi nadzor. Takrat sistem z zaviranjem samodejno zmanjša kinetično energijo vozila in tako pomaga preprečiti trčenje v druga vozila in možnost sekundarnih poškodb. Voznik ima vedno možnost nadzora in lahko s pospeševanjem ali zaviranjem preseže poseg sistema.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

ASPC Drobnič d.o.o.